Відкриття Хорольського ботанічного саду 16.04.2014 / 12:53 Детальніше

11 жовтня небо над Хоролом теплим осіннім сонечком радо зустріло учасників науково-практичного семінару у Хорольському ботанічному саду.
У читальному залі Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії відбулася ця вагома не лише для міста та району подія, а й для України. Автостоянки навколо коледжу були вщент заставлені авто, бо привітати хорольчан приїхали почесні гості з багатьох куточків України.
Саме 10 років тому, у 2003 році ідею хорольців щодо створення ботсаду підтримали відомі українські вчені, а отже сміливо можна вважати, що відлік історії саду розпочався саме тоді.
Серед запрошених, а це студенти та близько 80 осіб, окрім керівного складу міста – міського голови Свириденка І.В., голови Хорольської районної державної адміністрації Полупана С.М., заступника голови Хорольської районної ради Качаненко Т.П., було чимало гостей з Києва, Полтави, Лубен, Пирятина, Д ... Читати далі »



Ботаніки проти мажорів 16.04.2014 / 11:46 Детальніше

На території новоствореного ботанічного саду державного значення в Хоролі, на Полтавщині, ведеться приватна забудова. Частина депутатів міської ради впевнені - за таке вони не голосували. І підозрюють, що рішення сесії сфальсифіковане.

 



ХОРОЛЬСЬКИЙ БОТАНІЧНИЙ САД ВКЛЮЧЕНО ДО РАДИ БОТАНІЧНИХ САДІВ ТА ДЕНДРОПАРКІВ УКРАЇНИ 16.04.2014 / 11:33 Детальніше

   З метою подальшого розвитку Хорольського ботанічного саду, оптимізації наукових досліджень, поповнення флори, 21 червня поточного року на базі Хорольського ботанічного саду відбулося виїзне засідання бюро Ради ботанічних садів та дендропарків України на чолі з її головою, чл. кор. НАН України, доктором біологічних наук, професором Тетяною Черевченко. Провів екскурсію по території ботанічного саду і виступив з інформацією про сучасний та перспективи його розвитку кандидат біологічних наук, директор Хорольського ботанічного саду Володимир Красовський.
    Із зауваженнями та пропозиціями виступили доктор біологічних наук, професор Віктор Мельник, доктор біологічних наук, професор Світлана Клименко, доктор біологічних наук, професор Сергій Кузнєцов, доктор сільськогосподарських наук, професор Джамал Рахметов, доктор біологічних наук, професор Олена Байрак, доктор сільськогосподарських наук Юрій К ... Читати далі »