09:23
Посади дерево миру

Минулого року в Україні стартувала безстрокова Всеукраїнська екологічна акція «Посади дерево миру» за ініціативи української греко-католицької церкви та підтримки Міністерства екології та природних ресурсів. Цьогорічна акція стартувала 25 березня 2017 року разом із Всесвітньою акцією «Година Землі». Міська рада постійно підтримує громадські ініціативи, направлені на збереження природи та озеленення території міста, тому проведення акції «Посади дерево миру» в Хоролі не стало винятком.
 Хорольська громада підтримала цю акцію, адже її мета набуває важливу суспільну значимість, привертаючи нашу увагу до екологічних проблем, формуючи бережливе ставлення до навколишнього природного середовища, збереження та примноження природної спадщини. Окрім формування екологічної свідомості, ця акція несе в собі патріотичний зміст. Ми повинні не лише берегти рідну природу, а й вберегти країну…  
28 березня 2017 року на території меморіального комплексу загиблим у таборі смерті  «Хорольська яма» для висадження саджанців дерев, кущів і квітів зібралася хорольська громада на чолі з міським головою Волошиним С.М., представники Громадської ради ветеранів при виконавчому комітеті Хорольської міської ради, студентська молодь Хорольського агропромислового коледжу на чолі з директором Гузиком Р.Т та заступником по навчальній роботі, депутатом міської ради сьомого скликання Чишком М.М. Організаційну підтримку для проведення заходу забезпечили працівники науково-дослідної установи – Хорольського ботанічного саду під керівництвом Красовського В.В.  Від себе особисто та від імені апарату міської ради, депутатського корпусу міський голова виносить щиру вдячність учасникам екологічної акції, а також Горюн В.Ю., Ніколаєвій Т.П., Главацьких І.В. та Красовському В.В. за наданий посадковий матеріал.
Багато років тому, під час здачі в експлуатацію меморіального комплексу, вже висаджувалися саджанці калини. Однак місцеві жителі використовували цю територію в господарських цілях, випасаючи кіз. І всі старання озеленити куточки нашого міста, на жаль, були марними. Прохання до хорольців з розумінням відноситися до того, що територія меморіального комплексу «Хорольська яма» має ідеологічно-виховну цінність і вимагає особливого ставлення. Виконком міської ради доводить до Вашого відому, що на території міста Хорола діють Правила благоустрою, затверджені рішенням дев’ятої сесії Хорольської міської ради шостого скликання від 09.06.2011 року №212. Відповідно до цих Правил випасання тварин на території міста є порушенням і кваліфікується як адміністративне правопорушення, що тягне за собою накладення на громадян штрафу.
Будемо сподіватися, що крок за кроком жителі нашого міста будуть долучатися до порятунку і збереження природи і активніше братимуть участь в подібних екологічних акціях.

Переглядів: 518 | Додав: 2012xxxl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: