14:09
СТАРТУВАЛА НАЦІОНАЛЬНА ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ «ДУБИ ШЕВЧЕНКА ЄДНАЮТЬ УКРАЇНУ»

    Напочатку жовтня в Україні стартувала національна екологічна акція «Дуби Шевченка єднають Україну», яка є продовженням загальнонаціональної акції «Посади дерево миру». Мета даного проекту, як зазначається на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України, є порятунок вікових та пам’ятних дубів періоду життя Тараса Шевченка та висадження  молодих дерев-спадкоємців на території регіонів, лісових та паркових зонах, ботанічних садах. Акція «Дуби Шевченка єднають Україну» розпочалася із села Моринці Звенигородського району Черкаської області. Там було висаджено першу в Україні Алею саджанців, які виросли з жолудів від вікових дубів на Чернечій горі. Частину паростків дубів з-під Канева буде передано на Донеччину, Львівщину, Київщину, Херсонщину, Чернігівщину та  Полтавщину.

    У суботу, 6 жовтня, у рамках національної екологічної акції, у Хорольському ботанічному саду було висаджено п’ять саджанців дубів-нащадків із села Моренці. У їх висадці взяли участь заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко і директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Віктор Кліда, в.о. директора ботанічного саду Володимир Красовський, голови Хорольської райдержадміністрації Лариса Звірко і районної ради Віра Мартюк, заступник міського голови Валентин Місніченко.

    Після проведення акції, керівник установи Володимир Красовський провів гостей територією ботанічного саду, запросив гостей оглянути зони насаджень, розповів про дослідну роботу наукових працівників та колективу Хорольського ботанічного саду.

    У рамках акції, заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко і директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Віктор Кліда передали колективу Хорольського ботанічного саду жолуді для вирощування нових шевченківських дубів для подальшої передачі в інші ботанічні сади та дендропарки України.

Переглядів: 517 | Додав: 2012xxxl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: