СТАРТУВАЛА НАЦІОНАЛЬНА ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ «ДУБИ ШЕВЧЕНКА ЄДНАЮТЬ УКРАЇНУ» 09.10.2018 / 14:09 Детальніше

    Напочатку жовтня в Україні стартувала національна екологічна акція «Дуби Шевченка єднають Україну», яка є продовженням загальнонаціональної акції «Посади дерево миру». Мета даного проекту, як зазначається на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України, є порятунок вікових та пам’ятних дубів періоду життя Тараса Шевченка та висадження  молодих дерев-спадкоємців на території регіонів, лісових та паркових зонах, ботанічних садах. Акція «Дуби Шевченка єднають Україну» розпочалася із села Моринці Звенигородського району Черкаської області. Там було висаджено першу в Україні Алею саджанців, які виросли з жолудів від вікових дубів на Чернечій горі. Частину паростків дубів з-під Канева буде передано на Донеччину, Львівщину, Київщину, Херсонщину, Чернігівщину та  Полтавщину.

... Читати далі »



ХОРОЛЬСЬКИЙ БОТАНІЧНИЙ САД- П’ЯТЬ РОКІВ ВІД ДАТИ ОФІЦІЙНОГО ВІДКРИТТЯ 09.10.2018 / 13:37 Детальніше

    Минулого четверга, 4 жовтня, на базі Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії відбулася Всеукраїнська науково- практична конференція з нагоди п’ятиріччя з дня створення Хорольського ботанічного саду «Теоретичні та прикладні аспекти вивчення, збереження та збагачення фіторізноманіття у науково-дослідних установах та навчальних закладах України». У роботі конференції взяли участь керівники району та міста, науковці з Києва, Полтави, Дніпра, Кременця, завідувачі природничих кафедр університетів та аграрної академії, колеги з ботанічних садів та дендропарків України.

     З вітальним словом до учасників конференції звернулися голова районної дер-жавної адміністрації Лариса Звірко, голова районної ради Віра Мартюк, перший заступник голови райдерж ... Читати далі »