16:24
Поповнення колекції дубів

  З нагоди відзначення Дня визволення України від фашистських загарбників 28 жовтня 2016 року відбулося висадження дубового гаю в Хорольському ботанічному саду за участю представників місцевої влади, депутатського корпусу міської ради, працівників Хорольського Ботанічного саду на чолі з директором Володимиром Красовським. Активну участь у заході приймала голова Лубенської райдержадміністрації Тетяна Качаненко, яка зробила особистий внесок в створення одного з 19 на території України ботанічних садів і залишила помітний слід в першоджерелах створення наймолодшого об'єкту природоохоронного фонду України.
   Володимир Красовський зробив цікавий екскурс в світ Ботанічного саду, його історію, науково-дослідні надбання і перспективи розвитку. Спільно з Київським науково-дослідним інститутом містобудування було розроблено проект зонування території Хорольського ботсаду, відповідно до якого виділено наукову, господарську та експозиційно-колекційну зони, остання з яких включає 35 ділянок. Основна ділянка – дубовий гай, який створений на базі існуючого і займає 2,5 га із 18 га загальної площі природоохоронної установи. Збережені рідкісні багатовікові екземпляри дерев, деяким з яких виповнилося близько 250 років. У ботсаду зростають дуби різних видів, зокрема дуб черешчатий (звичайний) та дуб червоний. В результаті останньої висадки близько 70 саджанців колекція дубів поповнилася до 9 різновидів, а планується поповнити колекцію дубів до 20 існуючих видів, які можуть зростати в наших природно-кліматичних умовах.
  Директор ботсаду розповів присутнім про результати роботи в створеній науковій зоні: проводяться дослідження субтропічних плодових культур у відкритому ґрунті, створена експозиція "парк Юрського періоду" і готується нова експозиція "Райський парк". Пройдуть роки, десятиліття і всі ці науково-дослідні роботи неодмінно дадуть свої плідні результати і будуть корисними нашим наступним поколінням хорольців.
 Висаджено саджанці дубів в знак поваги до історії нашої країни, яка створювалася нашим народом, вмістивши славні подвиги і гіркі трагедії.  Ця акція є символом згуртованості, патріотизму і сили духу заради розділення почуттів гордості за минуле нашої славної України заради щасливого майбутнього.

Ірина Григораш

 

Переглядів: 561 | Додав: 2012xxxl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: